Zilele în care îmi vine să fug

20624001_1362139173882571_1978711369_n

Nu toate zilele sunt frumoase sau speciale. Nu trezesc în fiecare dimineaţă zâmbind sau cu chef de viaţă. Nu, nu sunt cea mai veselă persoană din lume în general, iar asta e în regulă. Zilele arată de obicei la fel. Curg în acelaşi ritm, cu aceleaşi acţiuni repetitive, cu bune şi uneori cu rele.

Cu frustrări şi neîmpliniri sau cu dimineţi în care mi dori altceva, ceva şi pentru mine, mi aduc aminte de cum sunt eu (sau poate doar eram) în afara rolului meu de mamă. Nu, nu simt e mereu glorios fiu mama. Da, simt uneori prinsă în capcană şi NU, NU mi-e frică sau ruşine spun asta. fiu mama e greu uneori. De multe ori.

fiu mamă uneori, face plâng în pumni de frustrare.
fiu mamă uneori, face simt singură pe pământ.
fiu mamă uneori, face simt neputincioasă.
fiu mamă, face simt mereu obosită.
trezesc de o mie de ori pe noapte face am ochii roşii.
citesc peste tot despre mame perfecte care nu spun niciodată e şi greu, descurajează.
tastez toate cuvintele astea, face simt vinovată.

fiu mamă înseamnă uneori fiu pe ultimul loc. mi adun nevoile cu făraşul şi le arunc la gunoi. nu cer nimănui ajutor. îmi înghit lacrimile. simt vinovată. nu văd luminiţa de la capătul tunelului. mi doresc ca cineva vadă. se uite în ochii mei şi vadă acolo. ia de mâna şi înţeleagă. nu mai fie nevoie explic. mi vadă slăbiciunea şi s-o accepte. regăsesc. iert. iubesc.

Am şi zile dinastea. Am şi zile când sunt incoerentă. Când vreau o pauză. Una lungă. Când strig mut după ajutor. Când mi se amestecă gândurile şi simt la capătul puterilor. Am zile în care îmi vine strig în gura mare. strig după ajutor. Şi nu-mi mai răspundă doar ecoul.

“Dosar de Mamă” e şi pe Facebook

7 thoughts on “Zilele în care îmi vine să fug

  1. Parca m-ati descris pe mine.multumesc pentru aceste cuvinte care imi arata ca nu sunt singura care gandeste asa.va doresc multa rabdare si putere!

    Like

    • Stiu ce zici. Iris e asa cum l-ai descris tu pe Horia. Un munte de enrgie. Ce ai simtit tu am simtit si eu. Singura diferenta e ca ea e primul meu copil. Poate din cauza asta mi-e teama sa-l fac pe-al doilea. Daca va fi tot asa energic? :))

      Like

      • eu AM avut noroc ca primul sa fie invers. asa ca spera sa se aplice si la tine regula. doar ca acum la mine acum sunt amandoi niste teutoni asa ca s a cam dus consolarea :)))

        Like

Leave a Reply