Când un străin îţi face copilul să zâmbească

cd2e8f541b4e4256_shutterstock_179994977

Una din cărţile ei preferate e cea cu maşini, mijloace de transport terestre, aeriene şi utilaje.
Răsfoieşte paginile de carton cu degetele ei mici şi curioase şi le enumără mândră : pimpiri (maşina de pompieri), cacouu (tractorul), muşuma (maşina), bichişa (bicicleta), copotu (elicopterul) şi preferata ei, guno (maşina de gunoi). Oricât întoarcem paginile, mereu  revenim la maşina de gunoi pe care Iris o găseşte fascinantă. Poate pentru o poate vedea şi în realitate o dată pe săptămână.

Aşa , în fiecare marţi dimineaţă, când vine maşina ne golească tomberonul, noi stăm ca două panseluţe în geam, cu gurile până la urechi. Iris tropăie de încântare şi strigă “guno, guno”, fuge la carte, o deschide şi se uită ba la cea desenată, ba la cea reală. Culmea e maşinile arată exact la fel.

Gunoierii ne caută din priviri, ştiu deja îi aşteptăm. Şi ei râd cu gura până la urechi când o văd pe Iris cum ţopăie pe canapea şi îi arată cu degetul . Ne fac cu mâna, iar Iris se ruşinează uşor şi îşi lasă capul pe-o parte. Ei se ascund pe după tomberon şi fac cucu bau cu ea. Iris râde şi strigă şi ea “baaaau”. Toate astea se petrec cu un geam mare şi un gard metalic între noi, de-o parte eu cu copila, de cealaltă parte un domn cu părul alb, probabil bunic şi unul mai tinerel, poate tată la rândul lui.

Maşina se îndreaptă spre următoarea casă, însă noi rămânem la geam, ştim la întoarcere se opreşte din nou. Nu ne înşeală aşteptările nici de data asta, şoferul încetineşte, cei doi gunoieri se mai strâmbă puţin la Iris, îi fac cu mâna şi apoi îşi văd de drum.
Buza de jos a copilei tremură puţin, spune şoptit “guno,guno” şi face pa cu mâna.

Îmi pare excelent sunt oameni care se opresc din treaba lor, chiar şi dacă doar pentru o clipă, ca pună un zâmbet pe chipul unui copil. Ăsta se ne fie scopul, în fiecare marţi şi orice altă zi.

“Dosar de Mamă” e şi pe Facebook.

Sursa foto: www.popsugar.com

4 thoughts on “Când un străin îţi face copilul să zâmbească

  1. Am citit articolul si m-a făcut sa zambesc. Noi avem cartile Hoinari prin anotimpuri, unde masina de gunoi e foarte prezenta, si la fel a starnit o fascinatie incredibila. Eu stau la bloc, masina de gunoi vine la 6.30 dimineata. Fetita o aude, nu stiu cum, sare din pat si hai, mami, geam! Nu isi dezlipeste nasul pana nu s-a golit si ultimul tomberon 🙂

    Liked by 1 person

  2. Așa oameni să tot găsim ! Oameni care habar n-au cât de mult fac pentru un copil doar prin gesturi simple. Foarte frumos din partea lor

    Like

Leave a Reply