Draga doamna, nu ma mai opri pe strada!

stop-doing-that-lady

Draga doamna care stai la poarta si ma opresti ca sa-mi spui ca Iris “va raci la creier” daca nu am grija sa poarte caciula, nici nu stiu ce sa-ti spun. Sa incep cu fapul ca sfatul tau e atat de eronat, cu faptul ca nu e deloc politicos sa ma atentionezi subtil ca as fi o mama iresponsabila sau sa te ignor si sa trec mai departe?

Draga doamna care ma opresti pe strada sa-mi spui ca Iris e prea mare ca sa mai fie purtata si n-ar mai trebui tinuta in brate, te rog lasa-ma pe mine sa decid cum e mai bine pentru copilul meu.

Draga doamna casiera de alimentara, care ii spui fetitei mele de 14 luni ca suzeta din care trage e “caca”, te rog sa iti cantaresti foarte bine cuvintele inainte sa i te adresezi unui copil care nu este al tau. Daca vrei neaparat sa comunici cu copilul meu, zambeste-i. Dar taci!

Draga mama de la locul de joaca, de ce arunci mucuri de tigara pe langa gard si iti duci copilul sa faca pipi pe nisip intr-un colt? Copila mea e in perioada in care baga totul in gura. Stii tu cum mi-a stat inima cand i-am scos un chistoc dintre dinti? Sau stii ca astia mici isi pun nisipul ala si-n cap? Locul de joaca nu e buda publica, si nici loc de fumat!

Doamnelor, nu e deloc in regula sa opriti mame pe strada ca sa le sfatuiti voi cum e mai bine! Chiar daca ati crescut la randul vostru copii si poate nepoti si credeti ca stiti mai bine, lasati-ne sa-i crestem si noi pe ai nostri. Sa opresti o necunoscuta pe strada in timp ce aceasta isi plimba responsabil copilul, ca sa o atentionezi tu asupra vreunui aspect care tie ti se pare nelalocul lui, e o dovada clara de prostie.

Exceptand situatiile in care vezi un copil abuzat, smucit, batut, flamand, la care parintele striga sau il poarta dezbracat cand afara sunt sub 0 grade, nimic nu te indreptateste sa ii sugerezi parintelui ca e iresponsabil. Punct.

Credit foto: www.forbes.com

“Dosar de Mama” e si pe Facebook

3 thoughts on “Draga doamna, nu ma mai opri pe strada!

  1. Pingback: Draga doamna, nu ma mai opri pe strada! | Iubesc sa fiu mamica

  2. Fiecare mama isi creste copilul asa cum poate ea mai bine,ii ofera tot ce are ea mai bun ,isi ofera sufletul pt fericirea copilului ei pt ca el este universul ei.Se mai intampla sa vine anumite persoane cu tot felul de comentarii rautacioase vezi doamne ca nu-i bine asa,dar pana la urma fiecare isi creste copilul cum poate mai bine.

    Like

  3. Extraordinar! Daca nu sunt satula sa tot aud doamne din astea care se plang: “vai, mi-a spus sa ii pun caciulita copilului!”, e clar ca nu spune nimeni lucrurile astea din rautate, ce tot va simtiti lezate, cand de fapt sunteti martore la faptul ca oamenii inca mai au simtul civic si al comunitatii, doar nu suntem roboti! Mie chiar imi sunt dragi persoanele mai in varsta care mai dau sfaturi de acest fel si le zambesc, le multumesc- poate le indulcesc macar un strop dintr-o zi a amarelor batraneti. Incerc sa le inteleg si ma gandesc ca poate au si ei nepoti si nu ii vad decat la sarbatori sau poate nici atat… Asa ca in toata istoria asta mi se pare ca doar aceste mamici “lezate” de o vorba buna sunt de fapt rautacioase si cu “nasul pe sus”.

    Like

Leave a Reply