Magia primilor pasi

baby walking

Primii pasi i-a facut inainte de un an, dar n-am putut socoti ca mergea. Tinandu-se de canapea, se arunca repezita in bratele mele, cu pieptul inante, tipand de incantare, agitand mainile si  totusi  reusind sa faca doi pasi lipsiti de echilibru.

De-atunci am tot asteptat sa pornesca, sigura ca in cateva zile se va intampla. Dar ea nu s-a grabit, a preferat sa se deplaseze in continuare de-a busilea, in felul ei unic si haios. Genunchiul drept in fata, piciorul stang impingand podeaua cu talpa, intr-un soi de fandare. Uneori se ridica singura in picioare si statea asa, fara sprijin, leganandu-se ca un vlastar batut de vant din toate punctele cardinale. Stia ca sta singura si vocifera fericita, aratandu-ne gropitele cand ne zambea larg.

Acum merge singura, copila mea a plecat la un an si doua saptamani.

Face un pas si inca unul, tine mainile sus pentru echilibru si cand simte ca aluneca, departeaza picioarele si se balanseaza usor, pana isi gaseste din nou ritmul. A pornit zambind si bodoganind in limba ei de copil mic, vesela si curajoasa. A facut primul pas catre independenta.

Calca apasat cu toata talpa, printre jucarii, se impiedica de ele si cade, se ridica si porneste mai departe cu acelasi entuziasm, care sper sa ramana cu ea toata viata.

Cand oboseste, isi lasa jos fundul de ratusca, dar nu se opreste, pleaca iar, genunchi, fandare, genunchi, fandare. Striga tare cand o ridic in brate, isi lipeste obrazul de al meu si sta asa linistita doar o clipa. O singura clipa, dar mie imi ajunge si atat. Se zbate apoi si se cere jos, acolo unde poate exersa ce-a invatat de curand, mersul.

Mergi copila mea, mergi inainte, cu mersul tau apasat si hotarat.
Mergi galusca mea, chiar daca te impiedici si cazi. Ridica-te si apoi mai mergi putin.
Mergi inainte zambind, fetita mea vesela.
Mergi copila mea, chiar daca uneori trebuie s-o faci de-a busilea.

Obrazul meu te-asteapta mereu aici, atunci cand obosesti.

Credit foto: www.popsugar.com

P.S. “Dosar de Mama” e si pe Facebook 🙂
https://www.facebook.com/Dosar-de-Mama-579769225497577/?ref=hl

Leave a Reply