Socializare cu mama din parc

2moms

Nu mi-a fost niciodata usor sa imi fac prieteni noi si nici nu m-am simtit vreodata confortabil sa stau la povesti despre vrute si nevrute, cum reusesc altii cu atata naturalete si usurinta. Daca l-ai asculta pe M, ti-ar zice ca sunt salbatica. Desigur ca exagereaza, insa cuvantul descrie binisor faptul ca sunt putin cam pretentioasa la oameni si nu-mi fac prieteni usor. Marturisesc ca acest fapt nu constituia un impediment in viata mea.

Asta pana sa devin mama.

Pana sa stau zile intregi in casa cu un bebelus plangacios si sa-l astept pe M cu sufletul la gura sa revina de la serviciu, ca sa schimb o vorba cu alt adult. Pana sa-mi doresc sa pot purta o discutie si cu alt adult in afara de M.

Daca intampini aceeasi problema, afla ca am solutia.

Vara, parcurile sunt pline de mamici care imping carucioare cu prunci mai mici sau mai mari. Multe dintre ele nu sunt insotite de tatici ca doar trebuie cineva sa produca si bani de scutece, nu-i asa? Si cred ca mai toate vor sa socializeze pentru ca majoritatea stau acasa singure cu copiii cat timp sotii lucreaza. Cea mai simpla metoda sa “agati” o mamica e sa te opresti langa carucior si sa spui:

  • Vai, ce fetita frumoasa/ baietel frumos. Cum te cheama bobocel?
    Intrebare la care bebelusul fiind in incapacitatea de a raspunde, o va face mama pentru el.
  • Ma cheama Raducu.
  • Buna, Raducu, pe mine ma cheama Irina, o sa spui tu in numele puiului tau.
  • Cate lunisoare ai tu, Irina?

Si uite-asa o sa continuie dialogul imaginar intre cei doi bebelusi in timp ce tu si cealalta mamica ati stabilit contactul. Apoi te uiti la carucior, sa vezi daca are geanta “cu de toate” , daca are sticluta cu apa pentru bebe, crema de protectie solara, palarie de soare, toate lucrurile alea care-ti transmit ca e o mama responsabila.

Pana sa te dezmeticesti, te afli intr-o plina discutie despre cat de des face caca bebelusul ei, cati dinti are al tau, daca zice vreun cuvant, daca i-a introdus conopida in alimentatie si inca multe altele. Vei descoperi o placere noua, aceea de a impinge caruciorul in tandem cu alta mama, in timp ce schimbati impresii despre bebelusie.

In scurt timp vei cunoaste toate mamicile din parc, vei primi informatii utile de la majoritatea, vei stii numele fiecarui bebelus si viata iti va fi garantat mai colorata.

Tu ti-ai facut prieteni in parc de cand esti mama?

Sursa foto: http://www.mom365.com

P.S. “Dosar de Mama” e si pe Facebook 🙂
https://www.facebook.com/Dosar-de-Mama-579769225497577/?ref=hl

2 thoughts on “Socializare cu mama din parc

Leave a Reply